سلام دوستان امروز با یک موضوع جذاب میخوایم وقتتون روبگیریم تعریف های زیادی درباره استارت آپ وجود دارد و سعی کردیم چند نمونه از تعریف های استارت آپ رو براتون جمع کنیم و اینجا بهتون توضیح بدیم.
با ما همراه باشید تا با هم تعریف های استارت آپ رو بررسی کنیم.
تعریف استارت آپ به عنوان یک واژه انگلیسی در دیکشنری وبستر
استارت آپ یک کسب و کار جدید است (A New Business)
تعریف استارت آپ توسط مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا (USSBA)
کسب و کاری که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد.
تعریف استارت آپ توسط استیو بلنک
سازمانی که در جستجوی یک مدل کسب و کار که قابل تکرار و مقیاس پذیر باشد شکل گرفته است.
تعریف استارت آپ توسط اریک ریس
استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است
تعریف استارت آپ در دی اپ چیست؟
ما در دی اپ وقتی از واژه کسب و کار نوپا یا استارت آپ استفاده میکنیم، ویژگیهای زیر را مد نظر داریم:
۱ – کسب و کاری که قصد دارد ارزش آفرین باشد.
۲ – کسب و کاری که پایداری برای اعضای آن دغدغه است و فرصت جو است اما فرصت طلب نیست.
۳ – کسب و کاری که الزاماً مقیاس پذیر نیست. اگر چه طبیعتاً مقیاس پذیری برای آن مزیت و مطلوب است. پس اگر مادر یک خانواده کسب و کاری نوپایی ایجاد کند که فقط هزینه ماهیانه آنها را تامین کند و هرگز بزرگ نشود، همین که پایدار باشد، از نظر دی اپ یک استارت آپ است.
۴ – کسب و کاری که ممکن است مبتنی بر تکنولوژی های نوین باشد یا نباشد.
۵ – کسب و کاری که هنوز در شرایط ابهام است و دوران نوزادی و کودکی خود را طی میکند.
با هم چند تعریف از استارت آپ رو بررسی کردیم حالا میخوایم چند نمونه از انواع استارت آپ رو بهتون توضیح بدیم استیوبِلَنک، نویسندهی وبگاه Xconomy پنج نوع از استارت آپ های موفق را به این شکل معرفی میکند: (انواع استارت آپ)
استارت آپ سبک زندگی
استارت آپی محسوب می شود که با زندگی روزمره ما عجین شده است. به طور مثال شخصی که ماشین برقی برای تفریح خود در پارک، تهیه کرده است با ارائه آن به دیگران و دریافت مبلغی می تواند ماشین برقی خود را در سطح بالایی نگه دارد و تفریح بیشتری کند.
کسب و کارهای کوچک
در این نوع استارتاپ معمولا یک خانواده مالک آن است و آن را اداره میکند و بیشتر برای تامین مخارج خانواده انجام می دهند.
استارت آپ های گسترشپذیر
این نوع سود و بازدهی بیشتری دارند و عموما به صورت خوشههای نوآور و خلاق باهم تشکیل گروه میدهند. به طوریکه چند ایده خوب در کنار هم یه ایده ناب تری را تشکیل می دهد.
استارت آپ هایی که طراحی شده اند تا به سرعت فروخته شوند
مثلا در حوزه مسکن، استارت آپی تهیه می شود که می تواند مشکل بنگاه های املاک را به سرعت حل کند. سازنده این استارت آپ هدفش فقط فروش این استارت آپ برای شرکت های بزرگ است.
استارت آپ های اجتماعی
برعکس استارتاپهای گسترشپذیر، هدف این استارتاپها این است که دنیا را تبدیل به جایی بهتر کنند، نه اینکه سهم بازار را بگیرند یا برای بنیانگذاران آن ثروت بسازند. بعد از بیان انواع استارت آپ برای درک بهتر مفهوم این استارت آپ، لازم است با استارت آپ weekend آشنا شوید.
استارتاپ ویکند
استارتاپ ویکند رویدادی ۵۴ ساعته در آخر هفته میباشد که در آن افراد در گروه های مختلف (توسعه دهندگان، مدیران کسب و کارها و …) ایده هایشان را مطرح میکنند. در واقع استارت آپ ویکند مکانی برای ارائه ایده هاست. داوران و شرکت های سرمایه گذاری با مشاهده ایده های مختلف تصمیم به قبول یا رد ایده ها میگیرند. اولین تاریخچه استارتاپ ویکند startupweekend که به نوعی اولین تاریخچه استارت آپ به شکل امروزی نیز میباشد، به سال ۲۰۰۷ در شهر بولدر ایالت کلرادو در آمریکا برمیگردد. در آن رویداد ۷۰ سرمایه گذار حضور داشتند.
حالا میخوایم چند نمونه از استارت آپ های موفق جهانی و ایرانی رو بهتون معرفی کنیم
چند نمونه از استارت آپ های موفق جهانی و ایرانی
قبل از اینکه بخواهیم وارد حوزه معرفی استارت آپ های موفق ایرانی شویم ، پیشاپیش از کلیه دوستان فعال در این حوزه عذرخواهی میکنیم، چون هدف ما در این مطلب معرفی تنها سه مورد از این استارت آپ هاست و امکان معرفی همه آنها نیست. پس به هیچ وجه قصد ناامیدکردن تیمهای فعال در این حوزه را نداریم و امیدواریم که تمامی استارت آپ های ایرانی در زمینه فعالیت خود موفق باشند. طبق آمارهای بین المللی، سه استارت آپ موفق ایرانی عبارتند از:
دیجی کالا
دیجی کالا یک فروشگاه اینترنتی آنلاین در ایران است که توسط برادران محمدی در ایران راه اندازی شده است. این فروشگاه در زمینههای مختلفی فعالیت دارد و محصولات حوزههای دیجیتال، فناوری، کسبوکار، محصولات خانگی و مواردی دیگر را به فروش میرساند. این شرکت یکی از نمونههای موفق استارت آپ ایرانی است که کار خود را از فروش محصولات کوچک و خردهفروشی آغاز کرده و در حال حاضر یکی از موفقترین کسبوکارهای اینترنتی در ایران است.
آپارات
آپارات یکی از سرویسهای اشتراک گذاری فیلمهای ویدیویی در ایران است که به عنوان اولین سرویس فعال در این حوزه خود را معرفی کرد. آغاز به کار آپارات به سال ۱۳۸۹ برمیگردد و توسط شرکت فناوران ایدهپرداز صبا راهاندازی شده است. درآمد این سرویس از طریق تبلیغات و فروش برخی محصولات خاص انجام میگیرد و در حال حاضر از لحاظ اقتصادی، یکی از بهترین شرکتهای اینترنتی فعال در ایران به شمار میرود.
تخفیفان
تخفیفان یکی از استارتاپهای منحصر به فرد و خاص در ایران است که مکانیزمهای مختلفی برای ارائه تخفیف به مشتریان خود تعریف میکند. این گروه فعالیت خود را در سال ۱۳۹۰ با شعار «ارزانتر لذت ببرید» شروع کرده است و در حال حاضر در زمینههای مختلفی، به معرفی تخفیفهای متعلق گرفته به هر کالا میپردازد. در وب سایت تخفیفان، خدمات مختلف مربوط به حوزه رستوران و کافی شاپ، هنر و تئاتر، تفریحی و ورزشی، آموزش، سلامتی و پزشکی، زیبایی و آرایشی، هتل و سفر و همچنین کالاها و برندها معرفی میشود و تخفیف برخی از آنها تا ۹۰ درصد نیز میرسد.
اوبر (Uber)
اوبر یکی از موفقترین استارت آپ های جهانی است که توسط یک ایرانی به اسم دارا خسروشاهی مدیریت میشود. سرمایه این شرکت نزدیک به ۶۸ میلیارد دلار برآورد شده است و در زمینه تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکند.
استارت آپ چیست؟ انواع استارت آپ چیست؟ استارت آپ های موفق ایرانی و جهانی کدامند؟
با هم موضوع استارت آپ رو بررسی کردیم از اینکه وقت با ارزش خود را در اختیار ما گزاشتین بسیار متشکریم امیدوارم که این مطلب مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.
گروه نرم افزاری دی اپ آماده ارائه خدمات طراحی سایت اختصاصی و شروع استارت آپ برای کسب و کار شما میباشد برای طراحی سایت برای کسب و کار شما لطفا از راه های ارتباطی توی سایت با ما تماس بگیرید.